31 Δεκέμβριος 2014, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2014, 08:30

Στην Ιταλία έδεσε το πλοίο-φάντασμα Blue Sky M με 700 μετανάστες

  • Στην Ιταλία έδεσε το πλοίο-φάντασμα Blue Sky M με 700 μετανάστες
  • Στην Ιταλία έδεσε το πλοίο-φάντασμα Blue Sky M με 700 μετανάστες

Το Ιταλικό Ναυτικό οδήγησε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλλίπολης στην νοτιοανατολική Ιταλία το πλοίο Blue Sky M με τους περίπου 700 μετανάστες που ήταν επί ημέρες στοιβαγμένοι στα αμπάρια του. Έτσι πήρε τέλος μια απίστευτη οδύσσεια στην Αδριατική για εκατοντάδες ανθρώπους.

Το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας έφτασε περίπου στις 3:30 τοπική ώρα ( 04:30 ώρα Ελλάδας) στην Καλλίπολη όπου τους εκατοντάδες μετανάστες παρέλαβαν οι ιταλικές αρχές. Δεκάδες οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στο φορτηγό πλοίο περιμένοντας  για τη μεταφορά των μεταναστών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια έγκυος γυναίκα γέννησε πάνω στο πλοίο.

Η οδύσσεια των μεταναστών πήρε δραματική τροπή χθες όταν από το πλοίο που βρίσκονταν στα ανοιχτά της Κέρκυρας στάλθηκε SOS, λόγω της παρουσίας επί του σκάφους, όπως αναφέρθηκε, ομάδας ενόπλων.

Μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος στάλθηκαν στην περιοχή αλλά σύμφωνα με τις ελληνικές λιμενικές αρχές «δεν διαπιστώθηκε κάποιο μηχανικό πρόβλημα αλλά ούτε κάτι ύποπτο (ένοπλοι) στο πλοίο».

Το Μ Sky Blue αρχικά είχε πορεία στο λιμάνι της Ριέκα, στη βόρεια Κροατία. Ωστόσο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές αναγκάζοντας τις ιταλικές αρχές να παρέμβουν. Το πλοίο ελλιμενίστηκε τελικά στην Καλλίπολη δίνοντας τέλος στη δοκιμασία εκατοντάδων μεταναστών στην πλειοψηφία τους από τη Συρία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.