30 Δεκέμβριος 2014, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 19:27

Στο ψυγείο η χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

  • Στο ψυγείο η χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες
    Φωτογράφος Βασίλης Ψωμάς (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντιολισθητικές αλυσίδες και μεγάλη προσοχή εξαιτίας του παγετού απαιτείται στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας. Πολλά χωριά σε Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα έχουν ήδη αποκλειστεί ενώ από το βράδυ της Τρίτης χιόνια αναμένονται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστή είναι η παλαιά Οδός Πεντέλης-Νέας Μάρκης από το «414» έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου καθώς και η Λεωφόρος Πάρνηθας από το 22ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς το Καζίνο. 

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου ενώ στη Ροδόπη λόγω υπερχείλισης διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα-Λισσός ύψος Αρριανών,  Έβρενου-Ιασίου-Αετοκορυφή-Διώνη και Στρύμης-Λοφαρίου.

Στον ποταμό Έβρο παρατηρείται μείωση της στάθμης των υδάτων. Στους Κήπους η στάθμη είναι στα 5,80 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα και όριο συναγερμού στα 6,40 μέτρα. Στην περιοχή Πετάλων με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα και όριο συναγερμού τα 6 μέτρα, η στάθμη του ποταμού είναι στα 5,10 μέτρα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αλυσίδες.