30 Δεκέμβριος 2014, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 20:07

Norman Atlantic: 11 οι νεκροί του ναυαγίου – Ψάχνουν για αγνοούμενους

  • Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ακτοφυλακή από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς δύο ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ενός AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης νέα επιχείρηση έρευνας στην περιοχή της Αδριατικής για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του «Norman Atlantic».

Την ίδια ώρα πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 12 αν και το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώνει μόνο ότι η 11η σορός που βρέθηκε ανήκει σε γυναίκα. Σήμερα ταυτοποιήθηκε η σορός του 57χρονου Κωνσταντίνου Κουφόπουλου, οδηγού νταλίκας, ενώ δύο Ιταλοί υπήκοοι, επίσης οδηγοί νταλίκας, είναι μεταξύ των θυμάτων του ναυαγίου.

Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκαν και δύο Αλβανοί ναυτικοί οι οποίοι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου. 

Εκεί, όμως, που επικρατεί πραγματικό χάος είναι με τον αριθμό των αγνοουμένων καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσοι επέβαιναν στον πλοίο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εκτός από τους δύο νεκρούς που είναι Έλληνες, άλλοι 201 Έλληνες έχουν διασωθεί. Συνολικά έχουν σωθεί 427 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 56 ήταν μέλη του πληρώματος.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για την τραγωδία, προειδοποίησε ότι μέσα στο πλοίο είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν και άλλα πτώματα. Όπως είπε, είναι δεδομένο ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και παράτυποι μετανάστες και τρεις από αυτούς έχουν ήδη αναγνωριστεί: πρόκειται για δύο Αφγανούς και έναν Σύρο ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αναμφίβολα υπήρχαν και άλλοι κρυμμένοι στις νταλίκες. Η τύχη τους είναι αβέβαιη, αφού η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ όπου βρίσκονταν τα μεγάλα φορτηγά.