30 Δεκέμβριος 2014, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 17:06

Σταύρος Θεοδωράκης: Τρίτο κόμμα το Ποτάμι στις εκλογές

  • Σταύρος Θεοδωράκης: Τρίτο κόμμα το Ποτάμι στις εκλογές
    Φωτογράφος Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ολίγον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο την τρίτη θέση εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα του κόμματός του στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν μεταξύ άλλων και οι μεταγραφές από τη ΔΗΜΑΡ όπως ο Σπύρος Λυκούδης, η Νίκη Φούντα και ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γραμματικάκης και Κύρκος.

Θεοδωράκης: Μεγάλη η ευθύνη της τρίτης διερευνητικής εντολής στο Ποτάμι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Για πρώτη φορά ένα κίνημα φρέσκο να κάνει πρόταση διακυβέρνησης στο λαό.

Μιλώντας στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσίασε τα βασικά σημεία του προεκλογικού του προγράμματος και ζήτησε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει τώρα τι στάση θα κρατήσει στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Οι άλλοι πήγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Τσίπρας τι θα κάνει;» ενώ επισήμανε ότι «το ευρώ για το Ποτάμι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα βοηθήσουμε να κάνουν εφέ οι πλιατσικολόγοι που θέλουν δραχμή και όχι ευρώ».

Αναφερόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι εκπροσωπούν το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα που διόριζε φίλους κολλητούς και αποτυχημένους βουλευτές.

Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του θέλει να σταθεί ανάμεσα στο μεγάλο λάθος της Δεξιάς και στο μεγάλο λάθος της Αριστεράς, ώστε να εγγυηθεί, όπως είπε, προοδευτικές λύσεις στα θέματα της εργασίας, της δικαιοσύνης και της παιδείας.

Τέλος οι βασικές αλλαγές που θα προτείνει το Ποτάμι (εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα του το επιτρέψει), θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • ασυμβίβαστο μεταξύ διοικητικής θέσης στο Δημόσιο και βουλευτικής έδρας
  • κατάργηση φορολογικών προνομίων και αστυνομικής προστασίας στους πολιτικούς
  • κατάργηση των υφυπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των γενικών γραμματέων  
  • ετήσια αύξηση κατά 5%  των μισθών εφόσον υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα.