31 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 16:38

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

  • Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες κατά τόπους ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και ισχυρός παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ενώ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 9 τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη δυτική, τη βόρεια και την ανατολική Αττική, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθηνάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 έως 4°C. Στα βόρεια  θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 1°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1°C. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -20 έως -1°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 13°C, ενώ στις Κυκλάδες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα βόρεια από 2 έως 6°C, ενώ στα νότια θα είναι από 9 έως 17°C.

Πέμπτη 01-01-2015 (Πρωτοχρονιά)

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στη νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή 02-01-2015

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σάββατο 03-01-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά πιθανόν στα βόρεια ισχυρός.

Κυριακή 04-01-2015 και Δευτέρα 05-01-2015

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά.