30 Δεκέμβριος 2014, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 14:46

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με σταυρό οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ

  • Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με σταυρό οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ
    (Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Ο κύβος ερρίφθη. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να περάσουν από τον... αρραβώνα στο γάμο, μετά από συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Οι «γαμπροί» του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιοι με το ενιαίο ψηφοδέλτιο (για να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρών) ενώ παραμένει ερωτηματικό εάν και ποιοι πρόκειται να τοποθετηθούν στο Επικρατείας. Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί σταυρό προτίμησης και όχι στο Επικρατείας.

Ο λόγος αυτής της απόφασης φέρεται να είναι η κομματική ισορροπία στην Κουμουνδούρου μια και υπήρξαν φωνές (κυρίως από την πλευρά Λαφαζάνη) οι οποίες διαφωνούσαν με την απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ με μπόνους στο Επικρατείας.
Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαφανεί στη χθεσινή ομιλία του στο «Сine Κεραμεικός» ότι οι συνεργαζόμενοι θα τεθούν στη δοκιμασία του σταυρού και δεν θα έχουν προνομιακή αντιμετώπιση μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.