30 Δεκέμβριος 2014, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2015, 12:41

Ταυτοποιήθηκε και δεύτερος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

  • Ταυτοποιήθηκε και δεύτερος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic
    Πηγή: ιταλικό Ναυτικό

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή του εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου Έλληνα που ταυτοποιήθηκε ότι είναι μεταξύ των 10 νεκρών της ναυτικής τραγωδίας. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, οδηγό νταλίκας, που γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1957 στη Μελίκη Ημαθίας.

Η σορός του άτυχου Έλληνα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Μπάρι της Ιταλίας. Οι συγγενείς έχουν ήδη ενημερωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το αλαλούμ με τις λίστες των διασωθέντων. Οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν άλλες δύο λίστες που περιλαμβάνουν συνολικά 95 ονόματα. Σύμφωνα με την ΑΝΕΚ υπάρχουν 87 Έλληνες που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασωθέντες ελληνικής καταγωγής είναι 181 στο σύνολό τους.

Το θρίλερ με τους αγνοούμενους αναμένεται να συνεχιστεί αφού οι ιταλικές Αρχές επισημαίνουν ότι τα ονόματα που δίνονται στη δημοσιότητα ενδέχεται να είναι λανθασμένα αφού η καταγραφή έγινε ακουστικά καθώς δεν είχαν στη διάθεσή τους γραπτά στοιχεία.

Δύο ναυτικοί νεκροί στην επιχείρηση ρυμούλκησης

Τη ζωή τους έχασαν δύο Αλβανοί ναυτικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρυμούλκησης του «Norman Atlantic», το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά του Αυλώνα της Αλβανίας.

Και οι δύο χτυπήθηκαν από σχοινί την ώρα που προσπαθούσαν να δέσουν στο πλοίο.

Το «Norman Atlantic» βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης κοντά σε νησίδα 1,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αυλώνα. Κοντά του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά που το συγκρατούν για να μην πέσει πάνω στα βράχια.

Στο πλοίο αναμένεται ομάδα εμπειρογνωμόνων ώστε να ελέγξει την κατάστασή του προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησης.