30 Δεκέμβριος 2014, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2014, 09:26

Παγετός και χιόνια στη βόρειο Ελλάδα

  • Παγετός και χιόνια στη βόρειο Ελλάδα
  • Απαραίτητες οι αλυσίδες στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα Λαϊλιά και Βόρα

Παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα αστικά κέντρα, αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Με ψυχρό βόρειο άνεμο και θερμοκρασία στους (-2) βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας 51% και συννεφιά, ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, με υγρασία στο 51% και συννεφιά, καταγράφηκε η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, ενώ στους (-4) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 64% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους (-7) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 58% και αίθριο καιρό, καταγράφηκε η θερμοκρασία στην Κατερίνη, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, αλλά και στην Φλώρινα.

H Τροχαία συνιστά στους οδηγούς μεγάλη προσοχή κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των συνθηκών ολισθηρότητας, που προκαλεί ο πρωινός παγετός.

Τα χιονοδρομικά κέντρα

Στα χιονοδρομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής που βρίσκονται σε λειτουργία χιονίζει από το πρωί. Το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκατ. στο Σέλι, στα 40 εκατ. στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊκακτσαλάν, στα 50 εκατ. στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στα 80 εκατ. στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας.