30 Δεκέμβριος 2014, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2015, 12:40

Norman Atlantic: 10 οι νεκροί – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

  • Norman Atlantic: 10 οι νεκροί – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Όλη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες εντός του «Norman Atlantic», αλλά και στη γύρω θαλάσσια περιοχή με την ελπίδα να εντοπιστούν οι όποιοι αγνοούμενοι από την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Αδριατική εδώ και δύο ημέρες.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα είναι δέκα νεκροί, αλλά οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες και εκφράζονται φόβοι πως θα υπάρξουν και άλλα θύματα σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic».

Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο πλοίο από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα.

Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να τους προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Χθες το βράδυ εξάλλου προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας 43 άτομα, 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς διασωθέντες του Norman Atlantic. 

Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και συγγενείς επιβαινόντων του πλοίου που προσπαθούσαν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους καθώς δεν έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.