29 Δεκέμβριος 2014, 22:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2014, 22:42

Ο Τσίπρας θέλει αυτοδυναμία και τους χορεύει σκληρό...ροκ

  • Ο Τσίπρας θέλει αυτοδυναμία και τους χορεύει σκληρό...ροκ

Την πρώτη προεκλογική του ομιλία έκανε επί της ουσίας, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο cine Κεραμεικός επιλέγοντας και εκείνος το ...σκληρό ροκ, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει όσο περισσότερο μπορεί το κόμμα του, μετά τις μετρήσεις που δείχνουν την ψαλίδα να κλείνει.

Σε υψηλούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η εκλογική μάχη που ξεκινά δεν θα είναι εύκολη και οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πουν «δρακόντεια ψέματα για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παράλληλα ότι τώρα είναι η ώρα «να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε. Ποιοι είναι αυτοί που με συνειδητά λάθη και παραλήψεις, έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τον λαό μας, που τον ενέπλεξαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία».

Στόχος του, όπως διαφάνηκε από τα όσα είπε, είναι η αυτοδυναμία ενώ στόχος των αντιπάλων του είναι «να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Όχι για να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αποτρέψουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή. Στόχος τους να αποτρέψουν τη δυνατότητά μας να έχουμε τα χέρια μας λυμένα για τους δύσκολούς και λεπτούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους».

Πριν απ' όλα, όμως, και προκειμένου να βάλει «τελεία και παύλα», όπως είπε, «στα παραμύθια του τρόμου», ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πώς «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες».