29 Δεκέμβριος 2014, 19:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2015, 12:44

Ιταλικές αρχές: 8 οι νεκροί, 427 οι διασωθέντες του Norman Atlantic

Επιβεβαιώθηκαν και επισήμως οι πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης που επικαλούμενα ανώτατες πηγές ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών επιβατών του «Norman Atlantic» στους οκτώ. Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι ανακοίνωσε επίσης ότι οι διασωθέντες είναι 427.

Ο κατάλογος των επιβαινόντων –μέχρι στιγμής– περιλαμβάνει 478 ονόματα, 422 επιβάτες και 56 μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη καθώς οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων. «Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για αγνοούμενους», επέμεινε ο Μαουρίτσιο Λούπι ο οποίος διευκρίνισε ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται σε κανένα κατάλογο.

Η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa» με 69 διασωθέντες. Στην Ηγουμενίτσα θα κατέβουν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.

Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Επίσης, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης για προληπτικούς λόγους.