19 Ιούνιος 2013, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:29

Σοκ στον Άρη από την FIBA!

  • Άρης: Χάος το τελευταίο 24ωρο στην ομάδα

Σοκ στον Άρη από την FIBA που σύμφωνα με πληροφορίες τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να αποκτήσει Έλληνες και ξένους παίκτες, που απέκτησαν την τελευταία σεζόν δελτίο της ΕΟΚ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε - μέσω ΕΟΚ - την ΚΑΕ Άρης ότι τα περιθώρια της για μεταγραφές εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Σύμφωνα με την ερμηνεία της FIBA επειδή η απαγόρευση μεταγραφών έχει επιβληθεί στους «κίτρινους» εδώ και ένα χρόνο, ο Άρης δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες από την εσωτερική αγορά, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την σεζόν, που τελείωσε 2012-2013!

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μπορούν να αποκτήσουν μόνο παίκτες, που είχαν δελτίο στην ΕΟΚ πριν το καλοκαίρι του 2012! Δηλαδή για παράδειγμα ο Άρης μπορεί να αποκτήσει τον Μπιλ Κιζ, που αγωνίζεται στον Πανιώνιο από την σεζόν 2011-12, αλλά όχι τον Μάρκ Κάρτερ του Ρεθύμνου, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αγωνιστική χρονιά 2012-2013 ή τον Τζος Πάουελ, που ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό στα μέσα της τελευταίας σεζόν!

Τα... χέρια του Άρη συνεπώς είναι «δεμένα» σχετικά με τις μεταγραφές, καθώς οι επιλογές περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό κυρίως σχετικά με τους ξένους μπασκετμπολίστες.

Αγγέλου ή Πρίφτης

Σήμερα Τετάρτη (19/6), εξάλλου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον Άρη το θέμα της παραμονής του Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για την απάντηση του Χαλκιδαίου κόουτς στην πρόταση παραμονής των «κίτρινων». Εάν ο Αγγέλου δεν συνεχίσει στον πάγκο του Άρη, ο πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, που διετέλεσε στο παρελθόν συνεργάτης των Φώτη Κατσικάρη, Ντέιβιντ Μπλατ στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων».

Ο Πρίφτης ως χεντ κόουτς είχε πετυχημένη διετία στην Καβάλα (2010-12) και στον Ίκαρο στο πρώτο μισό της τελευταίας σεζόν, πριν απομακρυνθεί λόγω κακών σχέσεων με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Πηγή: pamesports.gr