29 Δεκέμβριος 2014, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2014, 16:09

Σαμαράς προς υπουργούς: Καμία χαλάρωση

  • Σαμαράς προς υπουργούς: Καμία χαλάρωση
    Φωτογράφος Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να... ντοπάρει τους υπουργούς της κυβέρνησής του επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς στο τελευταίο επί της ουσίας Yπουργικό Συμβούλιο, αφού πλέον η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει το διακύβευμα των εκλογών ισχυριζόμενος ότι πρέπει στις κάλπες να ηττηθεί ο λαϊκισμός και αυτοί που έσυραν τον τόπο σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα ζήτησε από όλους να μην υπάρξει χαλάρωση, για να δοθεί η εικόνα ότι η χώρα έχει κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας τόνισε ότι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. «Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από μέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα, είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Σαμαράς: Ο κόσμος το ξέρει και γι' αυτό δεν ήθελε εκλογές, γι' αυτό και παρά τα παράπονά του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από την αντιπολίτευση.

Αυτά βέβαια ελάχιστα ενδιαφέρουν τους περισσότερους από τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, μια και το κυνήγι του σταυρού (που ήδη ξεκίνησαν) από τη φύση του βάζει στο περιθώριο τις όποιες  υπουργικές υποχρεώσεις.

Στον Πρόεδρο την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς

Στις δηλώσεις του λίγο πριν από το Yπουργικό Συμβούλιο ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την πλευρά του ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί παρελθόν, σε λίγο με τη βούληση του ελληνικού λαού και τα μνημόνια», συμπληρώνοντας: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, οι βουλευτές απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται».