Σπείρα άδειαζε σπίτια στη Χαλκιδική – Πάνω από 150.000 ευρώ η λεία

  • Πολύτεκνος ο 57χρονος που χτύπησε με σφυρί 64χρονη για να τη ληστέψει

Πάνω από 150.000 ήταν η λεία της τετραμελούς σπείρας που είχε «ρημάξει» σπίτια στη Χαλκιδική. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί του τμήματος Νέων Μουδανιών έχουν συνδέσει τα μέλη της σπείρας με 57 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια στη Χαλκιδική, με τρεις κλοπές στη Φλώρινα και άλλες δύο στην Πέλλα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 21 ετών, ενώ αναζητούσαν ακόμα δύο ομοεθνείς τους που φέρονται να εμπλέκονται και σε ένοπλη ληστεία που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε είχαν μπει σε σπίτι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη Βόλου, όπου αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.


Η τετραμελής σπείρα άρπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά της: από εργαλεία κηπουρικής έως μπουκάλια με αλκόολ

Την ίδια περίοδο, στον Αλμυρό Βόλου, διέρρηξαν ακόμη ένα σπίτι. Σε εκείνη την περίπτωση, ωστόσο,  έγιναν αντιληπτοί από 16χρονη την οποία απείλησαν με λοστό αρπάζοντας με αυτό τον τρόπο κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα, η σπείρα είχε αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ συνήθιζε να κλέβει και οχήματα που χρησιμοποιούνταν ως μέσο διαφυγής.