28 Δεκέμβριος 2014, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2014, 19:13

«Νorman Αtlantic»: Ένας νεκρός - περίπου 150 οι παραμένοντες στο πλοίο

  • «Νorman Αtlantic»: Ένας νεκρός - περίπου 150 οι παραμένοντες στο πλοίο
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • «Νorman Αtlantic»: Ένας νεκρός - περίπου 150 οι παραμένοντες στο πλοίο
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας, επιβάτης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, ο άνδρας που κατέληξε ήταν εγκλωβισμένος μαζί με μία γυναίκα στη «γλίστρα» του πλοίου, καθώς προσπάθησαν να βγουν με αυτό τον τρόπο από το πλοίο. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαινόταν τραυματισμένος ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Πρίντεζι, εκτός κινδύνου.

Εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε την ανάσυρση ενός τραυματισμένου άνδρα από το πλοίο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 150 άτομα, μόνο άντρες, έχουν απομείνει πλέον στο «Νοrman Αtlantic». H επιχείρηση απομάκρυνσης των υπολοίπων επιβατών –πρόσθεσε- συνεχίζεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο «Νorman Αtlantic» έχει ήδη αγκιστρώσει ρυμουλκό και όταν θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών θα το μεταφέρει στην Αλβανία, ενώ σύμφωνα με τον Ν.Λαγκαδιανό, οι «εναέριες επιχειρήσεις για την απομάκρυνση όλων των επιβαινόντων στο πλοίο θα συνεχιστούν κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αν χρειαστεί.»