28 Δεκέμβριος 2014, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2014, 12:31

Θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο στο Ιόνιο

  • Θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο στο Ιόνιο
    Το φλεγόμενο πλοίο
  • Θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο στο Ιόνιο
    Ιταλοί διασώστες στο σημείο

Εν μέσω ισχυρής θαλασσοταραχής συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση σε παραπλέοντα πλοία, των 478 επιβατών και πληρώματος του «Norman Atlantic» που φλέγεται από τα ξημερώματα στο φουρτουνιασμένο Ιόνιο.

Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονται 268 Έλληνες.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ κακές. Βρέχει, κάνει τσουχτερό κρύο και νοτιάδες 8 μποφόρ σηκώνουν τεράστια κύματα.

Δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό «Νorman Αtlantic» βρίσκονται οκτώ παραπλέοντα πλοία ενώ ένα από αυτά το «Spirit of Piraeus» έχει ήδη περισυλλέξει 42 άτομα.

Τα πλοία που έσπευσαν σε βοήθεια έχουν εντολή να σχηματίσουν κύκλο γύρω από το «Norman Atlantic» προκειμένου να το προστατεύσουν από τα κύματα και να γίνει πιο εύκολα η διαδικασία επιβίβασης των εγκλωβισμένων σε σωσίβιες λέμβους και η μετεπιβίβασή τους σε άλλο πλοίο.

Παράλληλα, σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής - που έχει και την ευθύνη της έρευνας καθώς το σημείο είναι εντός των ιταλικών χορικών υδάτων - ερευνούν τα σωστικά βαρελάκια που ρίχτηκαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τον αέρα, για να διαπιστωθεί μήπως σε κάποια από αυτά βρίσκονται  επιβάτες.

Στο σημείο κατευθύνονται μια φρεγάτα και δύο πυροσβεστικά σκάφη ένα από την Πάτρα κι ένα από την Κέρκυρα, ενώ ήδη στη θαλάσσια περιοχή υπερίπτανται έξι ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα C-130.