28 Δεκέμβριος 2014, 09:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2014, 09:53

Ιόνιο: Επιχείρηση εγκατάλειψης επιβατηγού πλοίου λόγω πυρκαγιάς

  • Ιόνιο: Επιχείρηση εγκατάλειψης επιβατηγού πλοίου λόγω πυρκαγιάς

Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή εγκατάλειψη των 411 επιβατών του πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ του 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.

Δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό «Νorman Αtlantic», βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα από αυτά το «Spirit of Piraeus» γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών.

Επίσης βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου ΑΝΕΚ, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πυροσβεστικό ναυαγοσωστικό πλοίο σπεύδει στο σημείο του συμβάντος από την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται το «Νorman Αtlantic» επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

Στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται από το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο πρωθυπουργός.

Στο πλοίο είχε αναχωρήσει στις 5:30 χθες το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες. Έχει 55 άτομα πλήρωμα και μεταφέρει 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.