28 Δεκέμβριος 2014, 07:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2014, 01:39

Χιόνια, βροχές και καταιγίδες σήμερα Κυριακή

  • Χιόνια, βροχές και καταιγίδες σήμερα Κυριακή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο. Νοτιάδες 8 και πιθανόν 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα έρχονται βροχές και το βράδυ καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και τη νύχτα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα, καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές (πάνω από 700 μέτρα). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ορεινά που βαθμιαία στα βουνά της Στερεάς θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και από τις πρωινές ώρες 7 με 8, με πιθανή ενίσχυση στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια ισχυρές από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.