27 Δεκέμβριος 2014, 21:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκέμβριος 2014, 21:31

Το «διάγγελμα» Σαμαρά φέρνει πιο κοντά τις εκλογές

  • Το «διάγγελμα» Σαμαρά φέρνει πιο κοντά τις εκλογές

Τελικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε τη μεγάλη κίνηση που όλοι περίμεναν στο σημερινό του διάγγελμα (συνέντευξη) στη δημόσια τηλεόραση, και όλα δείχνουν –λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία της Δευτέρας– ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ.

Στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν όλοι τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εθνική περιπέτεια μια και οι ξένοι απειλούν με πιστωτικό γεγονός.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι επιμένει στην πόλωση, καθώς ποντάρει ότι μέσω αυτής θα κλείσει την ψαλίδα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν ούτε οι ΑΝΕΛ, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει τις εκλογές και το σκληρό ροκ.

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, και ισχυρίστηκε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω από την κρίση· αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός, και κυρίως η ιστορία».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Α. Σαμαράς στη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, απευθυνομένος στους βουλευτές ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας της Δευτέρας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει “δεν ήξερα”».

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, και κατέληξε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές που εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για τη χώρα».