25 Δεκέμβριος 2014, 07:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2014, 20:03

Αίθριος ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα

  • Αίθριος ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα
    Φωτογράφος Ευάγγελος Μπουγιώτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Ωστόσο τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένοι και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέου νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα ανατολικά θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.