24 Δεκέμβριος 2014, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2014, 18:35

«Έφοδος» Νταβούτογλου σε ελληνικό φυλάκιο στον Έβρο

  • «Έφοδος» Νταβούτογλου σε ελληνικό φυλάκιο στον Έβρο
    Φωτογραφία αρχείου (EPA)

Το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που βρισκόταν από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ανδριανούπολη, ταξίδεψε μέχρι τις Καστανιές του Έβρου για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και τον στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Η συνάντηση με τους δύο αξιωματικούς πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που ακολουθούσαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ο οποίος έκανε και δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος ευχήθηκε στον Έλληνα ομόλογό του για τις εορτές των Χριστουγέννων και για το νέο έτος.