24 Δεκέμβριος 2014, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2014, 11:30

Απάντηση του προέδρου της ΠΟΕ στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος

  • Απάντηση του προέδρου της ΠΟΕ στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος

«Το αρμενικό έθνος και μεγάλη ιστορία αλλά και μεγάλο πολιτισμό έχει να επιδείξει» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Αντωνιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «καμία πρόθεση δεν είχε να προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία των αδελφών Αρμενίων».

Αφορμή για τις εκατέρωθεν δηλώσεις στάθηκε μια συνέντευξη του Γ. Αντωνιάδη στο livemedia, επί της οποίας τοποθετήθηκε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος με ανακοίνωσή της.

Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή ο πρόεδρος της ΠΟΕ γράφει: «Αν ακούσετε προσεκτικά την συνέντευξή μου και κυρίως την απάντηση στο ερώτημα γιατί επιμένετε στο θέμα της Γενοκτονίας (των Ελλήνων του Πόντου), συνάγεται ότι δεν υπήρχε πρόθεση από μέρους μου προσβολής του πολιτισμού ή της ιστορίας των αδελφών Αρμενίων, που ουδείς αμφισβητεί.

Tο αρμενικό έθνος και μεγάλη ιστορία αλλά και μεγάλο πολιτισμό έχει να επιδείξει.
»Με την απάντησή μου ήθελα να υπερτονίσω τον αντίκτυπο της Γενοκτονίας των προγόνων μας εις το διηνεκές, των οποίων η θυσία μια φορά μας έσωσε τη ζωή και εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητάς μας και του καθημερινού αγώνα που είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε. Αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, που αποσκοπεί στην απόδοση του επιβαλλόμενου φόρου τιμής στους προγόνους μας και για την αποτροπή γενοκτονιών ή εγκλημάτων αυτού του μεγέθους στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕ τονίζει τα στοιχεία που συνδέουν Έλληνες και Αρμενίους απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση για κοινό αγώνα με την υπέρβαση προβλημάτων που προκύπτουν είτε ακούσια είτε εκούσια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Έλληνες και Αρμένιοι είναι άρρηκτα δεμένοι. Μας ενώνουν πάρα πολλά, με πρώτο και κύριο το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Σας καλούμε να δώσουμε από κοινού αυτόν τον αγώνα, ξεπερνώντας μικρά και μεγάλα προβλήματα που φυτρώνουν ή και  εσκεμμένα σπέρνουν στο δρόμο μας. Σας καλούμε σε συνάντηση γνωριμίας, συνεργασίας και συντονισμού της κοινής δράσης».