24 Δεκέμβριος 2014, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2014, 09:36

Πώς γιόρτασε τα Χριστούγεννα η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

  • Πώς γιόρτασε τα Χριστούγεννα η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE, βράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της, που φέτος έγινε στο πανέμορφο νέο κοινοτικό κτίριο με τη συμμετοχή άνω των 350 ατόμων. 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσους στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κοινότητα.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης Βασίλης Γκόκας, συνεχάρη τους μαθητές καθώς και την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της να τους βραβεύσει. Χαρακτηριστική ήταν η βράβευση ενός μη ελληνικής καταγωγής μαθητή που αρίστευσε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Πρόκειται για τον Μαρκ Ντονάτο από το Xavier College.

Μαθητές είπαν τα κάλαντα σε ηλικιωμένους

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, για παιδιά που έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική ή προχωρημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας, επισκέφθηκαν το γηροκομείο, «Φροντίδα» συναντήθηκαν με τους ηλικιωμένους ομογενείς, συζήτησαν μαζί τους και τους τραγούδησαν τα κάλαντα μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα.

«Η επίσκεψη στο γηροκομείο έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν ένα παραδοσιακό ελληνικό έθιμο και ταυτόχρονα να δώσουν χαρά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων» δήλωσε η συντονίστρια του Σχολείου Μαρία Μπακαλίδου.