27 Δεκέμβριος 2014, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 16:21

Η ποντιακή κουζίνα πρωταγωνιστής στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

  • Η ποντιακή κουζίνα πρωταγωνιστής στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του νομού Κιλκίς, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή κουζίνα και στους χορούς του Πόντου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του νομού σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Βρύσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες του Πόντου» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικρολίμνης.

Η μεγάλη απήχηση που έχει το τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Κιλκίς ήταν η κινητήριος δύναμη για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή. Στο «σπιτάκι» που στήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό προσήλθε πλήθος κόσμου που δοκίμασε ποντιακά εδέσματα (τανωμένον σορβάν, πισία, πιροσκία, ωτία, τσοκαλικλία, περέκια), που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα από τις Πόντιες νοικοκυρές των συλλόγων και προσφέρονταν δωρεάν σε όλους.

Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος της Μεγάλης Βρύσης, που χόρεψε ποντιακούς χορούς μεταδίδοντας ζωντάνια και κέφι σε όλη την πλατεία. Η σκυτάλη για το τέλος δόθηκε σε συγκροτήματα, που τραγούδησαν νεανικά και ροκ τραγούδια.