23 Δεκέμβριος 2014, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2014, 15:11

Σκληρό ρoκ μετά τις δηλώσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη

  • Σκληρό ρoκ μετά τις δηλώσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη
    Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις κατά την έξοδό του από τη Βουλή. Φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει η πόλωση έως την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς οι διεργασίες στα κόμματα αλλά και τα διλήμματα που θέτει η συγκυβέρνηση προς τους βουλευτές προμηνύουν Χριστούγεννα έντασης. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός (που αυτή την ώρα συνεδριάζει με υπουργούς του παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου) μετά την ψηφοφορία, με τις οποίες έκανε ολομέτωπη επίθεση σε Τσίπρα-Καμμένο.

Α. Σαμαράς: Να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου, και άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Όμως στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το "παρών". Εκεί δεν θα υπάρχει "παρών", θα υπάρχει ονοματεπώνυμο».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Κάθε βουλευτής στις 29 Δεκεμβρίου θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει "παρών". Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας. Στην τρίτη λοιπόν ψηφοφορία "παρών" δεν θα υπάρχει».

Α. Τσίπρας: Οι εκλογές είναι μονόδρομος

Σε δηλώσεις του μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 168 ψήφους, εκ των οποίων και δύο χιτλερικές (Μπούκουρα και Αλεξόπουλου). Όλα δείχνουν ότι και στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών. Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Με τη νέα χρονιά η κοινωνία θα γυρίσει σελίδα».

Φ. Κουβέλης: Ήρθε η ώρα τόπος και κοινωνία να αλλάξουν σελίδα

Ειδήσεις όμως έβγαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που προανήγγειλε τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι μετά την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, θα συνέλθει το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
Όσον αφορά τη σημερινή ψηφοφορία ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Η άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν "Δήμα" είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη διατήρηση των ασκούμενων πολιτικών. Ήρθε η ώρα ο τόπος και η κοινωνία να αλλάξουν σελίδα».