23 Δεκέμβριος 2014, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2014, 13:09

Τρίτη και... φαρμακερή για Πρόεδρο την ερχόμενη Δευτέρα

  • Τρίτη και... φαρμακερή για Πρόεδρο την ερχόμενη Δευτέρα
    Φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέντε κι απόψε έμειναν στην κυβέρνηση για να βρει τους δώδεκα βουλευτές που της λείπουν για να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Όπως είχαμε αποκαλύψει, τα «μαξιλαράκια» που υπήρχαν ενεργοποιήθηκαν αλλά και πάλι δεν έφτασαν τους 170 βουλευτές (168 ναι έναντι 131 παρών, και μία απουσία της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά) που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης. Το συμπέρασμα είναι ότι Πρόεδρος για την ώρα δεν βγαίνει (άρα πλησιάζουμε στις πρόωρες εκλογές), μια και παρέμειναν «μπετόν» η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής ψηφοφορίας είναι η ψήφος υπέρ του Σταύρου Δήμα των δύο πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Κώστα Μπουκούρα. Όπως είχαμε αποκαλύψει, στα «ναι» πήγαν ο Βασίλης Οικονόμου, ο Γιάννης Κουράκος, ο Παναγιώτης Μελάς, η Μίκα Ιατρίδη, ο Κώστας  Γιοβανόπουλος, ο Γιώργος Κασαπίδης.

Στις 29 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα ξέρουμε εάν πάμε σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή όχι. Το πιθανότερο πάντως είναι κόμματα και βουλευτές να φουλάρουν τις μηχανές τους για εκλογές από σήμερα.

Το ερώτημα είναι εάν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιο άλλο χαρτί στο συρτάρι του ώστε να πιέσει να βρεθούν οι υπόλοιποι 12.

Αποχώρηση Νίκης Φούντα από ΔΗΜΑΡ

Στα αξιοσημείωτα είναι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Νίκης Φούντα, που αποχώρησε από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Περίπου μισή ώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή της, στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυρία Φούντα δεν ψήφισε «Σταύρος Δήμας» αλλά επέλεξε να δηλώσει «παρών».

Λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας η κυρία Φούντα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γνωστοποιώντας του την απόφασή της να αποχωρήσει από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και να ανεξαρτητοποιηθεί.