27 Δεκέμβριος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2014, 17:01

Μάγεψαν τα παιδιά οι μύθοι του Αισώπου στα ποντιακά από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

  • Μάγεψαν τα παιδιά οι μύθοι του Αισώπου στα ποντιακά από την Ένωση Ποντίων Πιερίας
    Η Ένωση Ποντίων Πιερίας σε παλαιότερη εκδήλωση

Τα παιδιά, ως θεατές, ήταν οι πρωταγωνιστές στο γιορταστικό δρώμενο που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πιερίας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου». Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, ο σύλλογος έδωσε το δικό του παρών στις εκδηλώσεις στέλνοντας μηνύματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και αγάπης με σεβασμό προς την παράδοση και τον πολιτισμό.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας παρουσιάστηκαν δύο μύθοι του Αισώπου με κινούμενα σχέδια, στην ποντιακή διάλεκτο. Πρόκειται για τους γνωστούς αισώπιους μύθους «Ο χαμαιλετάρτ'ς και ο πάρδον» (Ο μυλωνάς και ο γάτος) και «Ο ψωμάς π' εθέλεσεν να πετά» (Η χελώνα που ήθελε να πετάξει).

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προβολές των παραμυθιών, πήραν μια γεύση από την ομορφιά της ποντιακής διαλέκτου και ανταποκρίθηκαν θετικά στα διδάγματα που τους έστειλε ο αρχαιότερος των παραμυθάδων, ο Αίσωπος. Στη συνέχεια, στο εργαστήρι των εθελοντών, ζωγράφισαν τους πρωταγωνιστές των παραμυθιών σε καρτούλες που τους δόθηκαν, τις οποίες πήραν μαζί τους φεύγοντας μαζί με τις ευχές της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.