Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη με πρόταση του εισαγγελέα

  • Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη με πρόταση του εισαγγελέα
    Φωτογράφος: Γιάννης Κολεσίδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Γιώργο Αποστολόπουλο, σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Ο αντιεισαγγελέας έκρινε ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής είναι παράνομο και γι' αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Μετά από αυτό, που ήταν το μοναδικό «ντοκουμέντο» που υπήρχε, το μόνο που έμεινε για να κριθεί ήταν οι καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων ή υπόπτων. Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος κατά την εκδοχή του Παύλου Χαϊκάλη λειτούργησε ως μεσάζων.

Για τον αντεισαγγελέα η βασιμότητα της καταγγελίας δεν προκύπτει, μεταξύ άλλων, και γιατί στη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Plaza o βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο τελευταίος είχε και αυτός παγιδεύσει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Πέτρος Χαϊκάλης, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο  βουλευτής με τον Γ. Αποστολόπουλο, δεν προσήλθαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης λίγες ώρες προτού οι βουλευτές ψηφίσουν για το δεύτερο γύρο της Προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα από το σύνολο της έρευνας προέκυψε πως μέχρι τις 18:15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η Εισαγγελία Εφετών και ο προϊστάμενός της  Ισίδωρος Ντογιάκος, όσο και η αστυνομία, δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που έπρεπε να προσεγγίσουν και το οποίο θα επισκέπτονταν το βουλευτή των ΑΝΕΛ στο σπίτι του.

Η αστυνομία, λέει η Εισαγγελία, έμαθε επίσημα τα στοιχεία του Γιώργου Αποστολόπουλου στις 20:10 το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου όταν ο Παύλος Χαϊκάλης τα έδωσε στη ΓΑΔΑ. Με βάση τα παραπάνω η  πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αργά το απόγευμα της Δευτέρας και σε αυτήν  ο αντεισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ