23 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2014, 07:13

Ο καιρός της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Πότε αναμένεται επιδείνωση

  • Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2

Οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν ηλιοφάνεια σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 18°C.

Ηλιοφάνεια αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 24-12-2014

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη 25-12-2014 (Χριστούγεννα)

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις, στα δυτικά και νότια κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-12-2014

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βόρεια ορεινά θα χιονίσει. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Σάββατο 27-12-2014 και Κυριακή 28-12-2014

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα νότια κυρίως τα θαλασσιά-παράκτια τμήματα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση από βορρά προς νότο.