Η Ένωση Ποντίων Δροσιάς Αττικής δίπλα στα παιδιά

  • Η Ένωση Ποντίων Δροσιάς Αττικής δίπλα στα παιδιά
    Η κουζίνα των γραφεία της Ένωσης γέμισε με φρούτα αλλά και είδη καθημερινής χρήσης για τα παιδιά στο Λύρειο Ίδρυμα (φωτ.: Κ. Κατσίγιαννης)

Μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου άνδρες και γυναίκες με γεμάτες τσάντες πήγαιναν μέχρι την πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού στη Δροσιά, όπου βρίσκονται τα γραφεία και ο μουσειακός χώρος της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς. Τα φετινά χριστουγεννιάτικα ψώνια μελών και φίλων της Ένωσης δεν ήταν μόνο για τους ίδιους αλλά και για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής ζήτησε το Λύρειο Ίδρυμα Νέας Μάκρης που φιλοξενεί 70 παιδιά κάθε ηλικίας, και η Ένωση Δροσιάς έσπευσε να ανταποκριθεί.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση, όχι μόνο των μελών μας αλλά και των φίλων. Καταφέραμε να μαζέψουμε και ρούχα και παιχνίδια», λέει στο pontos-news η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς Μέλπω Μαργάρα.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι Πόντιοι της Δροσιάς βοηθούν το Λύρειο Ίδρυμα. Όμως, οι κοινωνικές τους δράσεις δεν σταματούν εκεί. Κατά καιρούς συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για το Ίδρυμα Αγία Άννα στην Κηφισιά όπου φιλοξενούνται κορίτσια όλων των ηλικιών ενώ ρούχα καθώς και για τα Χωριά SOS της Βάρης.