22 Δεκέμβριος 2014, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2014, 13:56

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το τμήμα ποντιακής διαλέκτου Καλαμαριάς

  • Χριστουγεννιάτικες ευχές από το τμήμα ποντιακής διαλέκτου Καλαμαριάς

Θέλοντας να συμβάλει στη διαφύλαξη της ανεξάντλητης και πλούσιας κληρονομιάς του ποντιακού ελληνισμού, που έχει σφραγίσει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, και να ενισχύσει την προσπάθεια για διαφύλαξη των ελληνικών διαλέκτων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αφανισμού, ο δήμος Καλαμαριάς έθεσε σε λειτουργία από τον Νοέμβριο τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου.

Ο πλούτος και η ξεχωριστή ομορφιά της ποντιακής διαλέκτου έχουν μαγέψει τους μαθητές, οι οποίοι με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού Αλκμήνης Θεοδωρίδου όχι μόνο μαθαίνουν να μιλούν ποντιακά, αλλά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και στην ιστορία των Ποντίων.

Το τμήμα ποντιακής διαλέκτου της Καλαμαριάς μπήκε σε κλίμα Χριστουγέννων πριν από λίγες μέρες, διοργανώνοντας μια μικρή γιορτή. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ποντιακή λύρα, καθώς και ποντιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που ετοίμασαν μαθητές του τμήματος.

«Καλά Χριστούγεννα! Και εις έτη πολλά! Υείαν κ’ ευλοΐαν» εύχεται ολόκληρο το τμήμα, ενόψει των Χριστουγέννων, σε όλον τον κόσμο.