22 Δεκέμβριος 2014, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2014, 11:47

Γεύση από Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Τα τρενάκια των ονείρων μας

  • Γεύση από Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Τα τρενάκια των ονείρων μας

Νίκος Σταματάκης – Ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη

Πολλές οι χριστουγεννιάτικες ομορφιές της Νέας Υόρκης, και ξακουστές σε όλο τον κόσμο. Από το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ στο πανέμορφο Σέντραλ Παρκ, κι από τις περίφημες χορεύτριες Ροκέτς του Ράδιο Σίτυ στην Τάιμς Σκουέαρ και το πολυκατάστημα Macy’s – την ενσάρκωση του χριστουγεννιάτικου πνεύματος και των δώρων...

Από την πληθώρα των χριστουγεννιάτικων θεμάτων και σκηνών ας γυρίσουμε φέτος στα παιδικά μας χρόνια. Τίποτα καλύτερο για να μας μεταφέρει εκεί από την έκθεση τρένων-μοντέλων στους Βοτανικούς Κήπους του Μπρονξ, μια πράγματι καταπληκτική παράδοση των τελευταίων τριάντα χρόνων. 


Εξωτερική άποψη του περίφημου θερμοκηπίου Haupt Conservatory.

Σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον έχει δημιουργηθεί ένα θερμοκήπιο – αληθινό έργο τέχνης και αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό του θαυμάσιου αυτού θερμοκηπίου μπορεί κανείς να θαυμάσει χιλιάδες δέντρα και φυτά από σχεδόν όλες της γωνιές της γης. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ανάμεσα στα δέντρα και τα φυτά έχει δημιουργηθεί ένα περίπλοκο δίκτυο μοντελισμού τρένων, και παράλληλα μια αναπαράσταση των 50-60 σημαντικότερων κτηρίων-μνημείων της Νέας Υόρκης. Το κτήριο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Χρηματιστηρίου, η Γέφυρα του Μπρούκλιν, ακόμα και η εκκλησία του Αγ. Νικολάου που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2011.

Απολαύστε τις φωτογραφίες και το σύντομο βίντεο και ξαναγίνετε για λίγο παιδιά…

Gallery