22 Δεκέμβριος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2014, 13:00

«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξενάγησαν στον Εύξεινο Πόντο»

  • «Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξενάγησαν στον Εύξεινο Πόντο»

Το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι μέσα από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, η οποία διοργανώθηκε το σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Γιάννη & Ελένης Βάτη στην Ερμούπολη.

Το μύθο αφηγήθηκε ο τέως διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Παναγιώτης Λίτσας, ο οποίος στη συνέχεια ξενάγησε τα παιδιά στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Τη σκυτάλη πήρε η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Αλεξάνδρα Καρυοφυλλίδη με τα παραμυθοπαιχνίδια της. Η ίδια αφηγήθηκε ένα ποντιακό παραμύθι και μαζί με την παρέα της έπαιξαν παιχνίδια του Πόντου.

Σκοπός της εκδήλωσης του συλλόγου ήταν να διδάξει τα παιδιά τι σημαίνει Εύξεινος Πόντος και πώς συνδέεται μ' αυτόν ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας, καθώς και να αναδείξει τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα έθιμα.

Στο χώρο λειτούργησε και έκθεση με έργα των παιδιών από το εικαστικό εργαστήρι του συλλόγου, καθώς και έκθεση εδεσμάτων ποντιακής κουζίνας.

Gallery