22 Δεκέμβριος 2014, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2014, 12:18

Εγκαίνια στη στέγη Μικρασιατών «Μνήμες Προσφύγων»

  • Εγκαίνια στη στέγη Μικρασιατών «Μνήμες Προσφύγων»

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης η στέγη του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων». Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική.

Τα μικρά παιδιά του συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές μικρασιάτικες φορεσιές, πρόσφεραν στους παρευρισκομένους αλλά και στους περαστικούς μικρασιατικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Παράλληλα με την τελετή εγκαινίων, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε ένα μικρό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες που είχαν ετοιμάσει και προσφέρει τα μέλη του συλλόγου για τις γιορτές.

Αν και νεοσύστατος σύλλογος, οι «Μνήμες Προσφύγων» έχουν ήδη αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Ο Σύλλογος αποτελείται από πέντε χορευτικές ομάδες, παιδιών και ενηλίκων, διαθέτει ομάδα χορωδίας και συμμετείχε επιτυχώς στο 1ο και στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Xορών, στη Γλώσσα Σκοπέλου. Έλαβε μέρος στη συναυλία αλληλεγγύης για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, στην εορταστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Commenius, καθώς και σε διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.