22 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2014, 23:31

Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα αν και αίθριος ο καιρός

  • Ο καιρός σήμερα – Ζέστη, υγρασία και μποφόρ στο Αιγαίο
    (Φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης)

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και μόνο τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι αναμένεται να είναι βόρειοι 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά προβλέπεται να υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας και στα βόρεια, τις πρωινές ώρες, κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, η ΕΜΥ προβλέπει καιρό γενικά αίθριο με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες, θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα είναι παρόμοιος ο καιρός. Αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.