21 Δεκέμβριος 2014, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2014, 09:53

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην 37χρονη «Μήδεια» από την Αυστραλία

  • Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην 37χρονη «Μήδεια» από την Αυστραλία
  • Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην 37χρονη «Μήδεια» από την Αυστραλία

Οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για καθένα από τα ανήλικα θύματά της βαρύνουν πλέον και επισήμως την 37χρονη μητέρα-Μήδεια από το Κερνς της Αυστραλίας.

Οι τοπικές αρχές έχουν ειδοποιήσει τους μπαμπάδες των παιδιών για το που έχει οδηγηθεί μέχρι τώρα η ανακριτική διαδικασία μετά την εξέταση περισσότερων από 100 μάρτυρες. Ωστόσο όπως είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασινκάρ, ακόμα δεν είναι σαφές εάν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε ρόλο στην τραγωδία που έχει αφήσει άφωνη τη διεθνή κοινότητα.

Η νεκροψία των επτά παιδιών και της ανιψιάς της κατηγορουμένης, ηλικίας από 18 μηνών έως 15 ετών, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τη δολοφονία των παιδιών «σπαραξικάρδια» και μίλησε για «ημέρες δοκιμασίας» για την χώρα αναφερόμενος και στην πολιορκία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Χθες και σήμερα έγιναν επιμνημόσυνες τόσο στην αυστραλιανή πρωτεύουσα όσο και κοντά στο σπίτι των παιδιών στο προάστιο του Κερνς, Μανούρα όπου βρίσκεται το σπίτι των δολοφονημένων παιδιών.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των νεκρών παιδιών καθώς αυτό θα συνιστούσε παραβίαση των πολιτιστικών πρωτοκόλλων της ιθαγενούς κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ από την οποία κατάγεται η οικογένεια της 37χρονης κατηγορουμένης.