21 Δεκέμβριος 2014, 07:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2014, 01:16

Συννεφιασμένη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

  • Απαγορευτικό απόπλου από λιμάνια σε όλη τη χώρα
    (Φωτ.: ert.gr)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπει για σήμερα Κυριακή 21 Δεκεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενούς βροχής από το βράδυ, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι στα 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12°C. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι και από τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16°C. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16°C. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 17°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα  και από ατ βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17°C. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.