20 Δεκέμβριος 2014, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2014, 13:50

Αυστραλία: Σοκ από τη μάνα που σκότωσε τα 8 παιδιά

  • Αυστραλία: Σοκ από τη μάνα που σκότωσε τα 8 παιδιά
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Αυστραλία: Σοκ από τη μάνα που σκότωσε τα 8 παιδιά
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αυστραλίας από τη μαζική σφαγή οκτώ παιδιών στο Κερνς της βόρειας Αυστραλίας. Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν η αστυνομία συνέλαβε την 37χρονη μητέρα των επτά παιδιών που βρέθηκαν νεκρά με την κατηγορία της δολοφονίας. Το όγδοο παιδί ήταν μια ανιψιά της.

Η φερόμενη ως φόνισσα είχε βρεθεί επίσης μαχαιρωμένη, στο σπίτι όπου έγινε το φονικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μπρούνο Ασνικάρ η γυναίκα έχει τις αισθήσεις της και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς.

Το όνομα της δεν δημοσιοποιήθηκε. Ούτε και αυτά των θυμάτων καθώς πρόκειται για ιθαγενείς κατά την παράδοση έως ότου γίνει η ταφή δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Τα θύματα είναι ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος στο νεκροτομείο. Τα περισσότερα φέρονται να μαχαιρώθηκαν.

Το σπίτι όπου σφαγιάστηκαν τα παιδιά θα μείνει κλειστό για μέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας η οποία κάλεσε πάντως το κοινό να μην ανησυχεί καθώς «ήταν ένα ιδιαίτερα θλιβερό αλλά μεμονωμένο επεισόδιο».

Οι λόγοι για τους οποίους η 37χρονη γυναίκα σκότωσε τα οκτώ παιδιά, όπως κατηγορείται, παραμένουν άγνωστοι.