20 Δεκέμβριος 2014, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2014, 16:48

Ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα 2014 - Αναλυτική πρόγνωση

  • Ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα 2014 - Αναλυτική πρόγνωση

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 18°C.

Ηλιοφάνεια με πρωινές ομίχλες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις και ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15°C.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και ομίχλες τις πρωινές ώρες στην 'Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 και στα νότια 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17°C.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα βόρεια και ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα νότια πελάγη βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 19°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 18°C.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές μικρής διαρκείας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά και νότια. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Τέταρτη 24 Δεκεμβρίου 2014 και Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014 (Χριστούγεννα)

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και στο Αιγαίο νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.