19 Δεκέμβριος 2014, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2014, 17:14

Σε κλίμα συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη μου αγαπημένη»

  • Σε κλίμα συγκίνησης η παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου Σμύρνη μου αγαπημένη, της Μιμής Ντενίση, στο χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες».

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας θα απονείμει απόψε τιμητική διάκριση στη Μιμή Ντενίση για την προσφορά της στην προώθηση της Μικρασιατικής ιδέας με το έργο της Σμύρνη μου αγαπημένη, που έγραψε, σκηνοθέτησε, και στο οποίο πρωταγωνιστεί, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο του οποίου ανέβηκε και παίζεται από τον Οκτώβριο», επισήμανε ο πρόεδρος του συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου, στο λόγο που απηύθυνε ανοίγοντας την εκδήλωση.

«Ένα έργο που προάγει την αντικειμενική ιστορική αλήθεια και  αναπαριστάνονται μέσα από αυτό πραγματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής δεν θα μπορούσαν οι Μικρασιατές να μην το στηρίξουν», συμπλήρωσε ο Χ. Τριανταφύλλου.

Στο τέλος της παρουσίασης, η οποία συγκίνησε ιδιαίτερα το πολυπληθές ακροατήριο που ξέσπαγε συχνά σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά.