19 Δεκέμβριος 2014, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2014, 08:22

Αυστραλία: Φρικτό έγκλημα με 8 παιδιά

  • Αυστραλία: Φρικτό έγκλημα με 8 παιδιά
  • Αυστραλία: Φρικτό έγκλημα με 8 παιδιά

Οκτώ παιδιά, που σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης είναι αδέλφια, βρέθηκαν μαχαιρωμένα μέσα σε σπίτι και μία γυναίκα τραυματισμένη στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας, πρόκειται για περίπτωση μαζικής δολοφονίας.

Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρίας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε επίσης η σχέση της γυναίκας με τα παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών.

Η πολιτειακή αστυνομία του Κουίνσλαντ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κλήθηκε να μεταβεί σε σπίτι στο προάστιο Μανούρα, λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα) έπειτα από καταγγελία ότι εκεί βρισκόταν μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. Κατά τις έρευνές της στο σπίτι, η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των οκτώ παιδιών.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε το περιστατικό «θλιβερό» και σχολίασε ότι αυτές τις ημέρες η χώρα «δοκιμάζεται». «Όλοι οι γονείς θα νιώσουν μία βαθιά θλίψη από αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Απόψε ο λαός θα κλάψει και θα προσευχηθεί για αυτά τα παιδιά», αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο πρωθυπουργός.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία κατοικούν κυρίως Αβορίγινες Αυστραλοί και οι κάτοικοι γνώριζαν ότι η περιοχή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.