18 Δεκέμβριος 2014, 20:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 20:11

«Όχι» Τσίπρα σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

  • «Όχι» Τσίπρα σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού
    Φωτογράφος Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Αυτό ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αφού απέρριψε κάθε συζήτηση για μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» υποστήριξε πως «όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε».

Τσίπρας: Αν δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα.

Ο μόνος δρόμος της επιτυχίας για την Κουμουνδούρου είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας που έχει τρεις προϋποθέσεις: την καταπολέμηση του φόβου, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού και τη διεύρυνση των συμμαχιών.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Reuters έκανε στροφή «κυβερνητισμού» τονίζοντας ότι, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν». Λέγοντας ότι είναι δεσμευμένος για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κούρεμα ή διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Τέλος τόνισε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά ότι θα αναζητήσει παράταση στη λήξη των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.