19 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 17:26

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

  • Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Πρόσκαιρες βροχές στη νότια νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενούς βροχής περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16°C.

Ηλιοφάνεια με πρωινές ομίχλες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από 5 έως 13°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13°C. Στη δυτική Μακεδονία θα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Τοπικά θα σημειωθεί περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17°C. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα βόρεια της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, ανατολικής Πελοποννήσου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Ενώ θα σημειωθεί τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στη Θεσσαλία.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Από 6 έως 16°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 17°C.

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το πρωί περιμένουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18°C. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.