18 Δεκέμβριος 2014, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 17:44

8 λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι τα Χριστούγεννα

  • 8 λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι τα Χριστούγεννα

Δεν χρειάζονται πολλά για να είναι κανείς ευτυχισμένος τα Χριστούγεννα. Μια ζεστή αγκαλιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η αναμονή του νέου έτους, η γλυκιά γεύση από τα παραδοσιακά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες...

Κάτι το γεγονός ότι οι γιορτές μάς γυρίζουν στην ανέμελη και ξέγνοιαστη περίοδο των παιδικών μας χρόνων, κάτι οι μελωδίες που ακούγονται από τα μεγάφωνα σε αρκετές γειτονιές, λίγο η ζεστασιά από το τζάκι και τον τρόπο που λαμπυρίζουν τα φώτα στο δέντρο, όταν η νύχτα απλώνει παντού το πέπλο της, καθιστούν αυτές τις ημέρες ξεχωριστές για τους περισσότερους από εμάς.

Στον κατάλογο που ακολουθεί συγκεντρώσαμε και κάποιους άλλους λόγους που μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι τα Χριστούγεννα – έστω κι αν οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για όλους μας.

  1. Το φαγητό παραπέμπει σε γεύσεις που μας άρεσε να καταναλώνουμε όταν ήμασταν παιδιά.
  2. Τα μάτια των παιδιών μοιάζουν ακόμη πιο χαρούμενα και λαμπερά από ό,τι συνήθως.
  3. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σκορπάει παντού γύρω τη μυρωδιά από φρέσκο έλατο.
  4. Όλα μοιάζουν πιο ήρεμα και η γη δίνει την εντύπωση ότι κινείται με πιο αργούς και χαλαρούς ρυθμούς.
  5. Η οικογένεια συγκεντρώνεται πιο συχνά γύρω από το τραπέζι για να φάνε όλοι μαζί, όπως σε παλαιότερες εποχές.
  6. Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια προκαλούν πάντοτε χαρά, έστω κι αν ερμηνεύονται κι από όσους δεν φημίζονται και για τις καλύτερες τραγουδιστικές επιδόσεις.
  7. Η πρώτη ματιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού ολοκληρώσουμε το στολισμό του με τα φωτάκια που λαμπυρίζουν, ζεσταίνει την καρδιά μας.
  8. Και το κυριότερο: Μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζουμε ότι θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά με όλο το τοπίο ντυμένο στα λευκά.