18 Δεκέμβριος 2014, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 14:38

Ισλαμοφοβία έχει κατακλύσει όλο τον πλανήτη!

  • Ερντογάν: Ευκαιρία για επανόρθωση των σχέσεων με τη Ρωσία η διάσκεψη του ΟΗΕ
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο Ισλαμικό Κράτος και τους Ταλιμπάν έριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ευθύνες για την ισλαμοφοβία που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Με αφορμή την τελευταία επίθεση των Ταλιμπάν που αιματοκύλισε την Πεσαβάρ του Πακιστάν και την εντεινόμενη βία των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να πει ότι το Ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζει ο κόσμος ότι είναι.

«Δεν υπάρχει τέτοιο Ισλάμ. Ισλάμ σημαίνει ειρήνη» είπε ο Ερντογάν στα εγκαίνια του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα ενώνει το Ικόνιο –εκεί όπου κάποτε ζούσαν 4.000 χριστιανοί ορθόδοξοι, τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι, και η ελληνική κοινότητα αριθμούσε πάνω από 2.500 άτομα– με την Κωνσταντινούπολη.

«Η Ισλαμοφοβία στον κόσμο άρχισε εξαιτίας σας» τόνισε υψώνοντας τη φωνή του και αναφερόμενος στους τζιχαντιστές, προσθέτοντας ότι στο Ισλάμ κανείς δεν δολοφονεί απροστάτευτους ανθρώπους.

Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει ακούσει ποτέ για τις Γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Ή μήπως αυτές δεν έγιναν από Ισλαμιστές;