18 Δεκέμβριος 2014, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 14:10

Μια παραμυθένια πολιτεία στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη πόλη, ο «Αστερόκοσμος», υποδέχεται καθημερινά μικρούς και μεγάλους στη ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Πέτρινο Χωριό του Αϊ-Βασίλη, στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών και στο Χωριό από Ζαχαρόπαστα. Ο φετινός «Αστερόκοσμος» είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων. Η παραμυθένια πολιτεία απλώνεται σε 27.000 τ.μ., φωτισμένη με 5.700.000 πολύχρωμα λαμπάκια, και θα είναι ανοιχτή έως τις 7 Ιανουαρίου.

Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο –εκτός από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας– και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, τις δράσεις και τα θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου).

Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν. Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.

Πάμε μια βόλτα στην παραμυθένια πολιτεία

Στην «Παγωμένη Πολιτεία», στο περίπτερο 15, η θεατρική παράσταση του Ούλριχ Χουμπ Στην κιβωτό στις 8 «υποδέχεται» τους επισκέπτες και ακολουθούν ακροβάτες, ένας μάγος με διασκεδαστικά κόλπα και τρισδιάστατοι τοίχοι όπου ο καθένας μπορεί να ντύνεται με εντυπωσιακές στολές εποχής και να μεταφέρεται «εικονικά» πίσω στο χρόνο.


Το Χωριό από Ζαχαρόπαστα.

Στο Περίπτερο 13 βρίσκεται το «Εργοστάσιο Δώρων του Αϊ-Βασίλη», ένα μικρό θεματικό πάρκο με «δωμάτια» όπου στο καθένα γίνεται και μια παράσταση και διοργανώνονται διάφορα εργαστήρια όπως βιβλιοφιλίας, πηλού, διατροφής και κινούμενου σχεδίου.

Γνωρίστε τους βοηθούς του Αϊ-Βασίλη

Όλοι οι αγαπημένοι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη είναι στη θέση τους και περιμένουν τους επισκέπτες για να τους «οργανώσουν» τα Χριστούγεννα. Ο Παιχνιδομάστορας, ένας ξυλουργός, κατασκευάζει όμορφα ξύλινα παιχνίδια, και η ράφτρα του Αϊ-Βασίλη με τη μεζούρα παίρνει τα μέτρα τού καθενός, διαλέγει ανάμεσα σε ποικίλα χρώματα και υφάσματα, ράβει, ξηλώνει, ξαναράβει, ώσπου να φτιάξει τελικά στολές για όλους!

Στη «Λεωφόρο της Σοκολάτας», απέναντι από το Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας, στήνεται το City Game Thessaloniki, ένα εργαστήρι επιτραπέζιου παιχνιδιού, και ο Xριστουγεννιάτικος Φούρνος, μαζί με τη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο, οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου - Bazaar».

Gallery