18 Δεκέμβριος 2014, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 13:10

Η αλήθεια για τον καιρό των Χριστουγέννων 2014 στην Ελλάδα

  • Η αλήθεια για τον καιρό των Χριστουγέννων 2014 στην Ελλάδα

Τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με άρθρα από διάφορα μικρά blogs τα οποία παρουσιάζουν εικόνα πανικού για τις άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την περίοδο των εορτών. Φυσικά αυτό απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η προγνωσιμότητα πέραν των 5-7 ημερών είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Μια εβδομάδα μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα 2014 και τώρα αρχίζει να διακρίνεται η τάση για τον καιρό που θα επικρατήσει εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα των παγκόσμιων μοντέλων πρόγνωσης, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση την Κυριακή 21/12 και Δευτέρα 22/12 με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Από την Τρίτη 23/12 προβλέπεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την παραμονή Χριστουγέννων 24/12, αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων 25/12 ο καιρός φαίνεται να κυλά με γενικά καλές καιρικές συνθήκες και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κάποια αλλαγή του καιρού διαφαίνεται από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων 26/12 και μετά με πτώση της θερμοκρασίας και κάποια φαινόμενα, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή πρόγνωση. Όσο για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς δεν υπάρχει καμία ασφαλής ένδειξη ακόμη.

Μείνετε ενημερωμένοι για τον καιρό των εορτών με έγκυρες προγνώσεις στο pontos-news.gr κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook ή αποθηκεύοντας στους σελιδοδείκτες σας την ενότητα Καιρός.