18 Δεκέμβριος 2014, 07:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2014, 07:38

Οι Κινέζοι επεκτείνουν την υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Ελλάδα

  • Οι Κινέζοι επεκτείνουν την υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Ελλάδα

Την συμμετοχή της Κίνας στον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική Ευρώπη εξήγγειλε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.

Ο Λι Κετσιάγκ μετά τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής της Κίνας και 16 χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι η ανακατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου από το Βελιγράδι μέχρι τη Βουδαπέστη αποτελεί το πρώτο τμήμα του δικτύου ταχείας κυκλοφορίας που θα επεκταθεί μέχρι και την Ελλάδα.

«Στη Σύνοδο του Βελιγραδίου υπογράψαμε συμφωνία για την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου προς τη Βουδαπέστη, όπου οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται με 200 χιλιόμετρα την ώρα και τώρα το πρόγραμμα αυτό διευρύνεται με την συμμετοχή της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας. Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι και τα λιμάνι του Πειραιά θα αποτελέσουν επίσης τμήμα της θαλάσσιας και χερσαίας ταχείας οδού διασύνδεσης της Κίνας με την Ευρώπη» ανέφερε ο Λι Κετσιάνγκ.