17 Δεκέμβριος 2014, 20:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 20:39

Αγορά εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες με κινητό ή ταμπλέτα

  • Αγορά εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες με κινητό ή ταμπλέτα

Μπορεί τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα να έχουν αραιώσει επικίνδυνα και ο κόσμος να ταλαιπωρείται σχεδόν καθημερινά για να πάει στη δουλειά του, ωστόσο  τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα προσεγγίζουν το… μέλλον από άλλη πλευρά.

Όπως ανακοινώθηκε από τις Συγκοινωνίες Αθηνών, το επιβατικό κοινό θα μπορεί πλέον να αγοράζει τα εισιτήριά του μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας, που διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, με τη δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing (TfA tickets).

Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των πέντε ημερών.

Τα βήματα για την αγορά εισιτηρίων

Και τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες για να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους; Αρκεί να κάνουν μόνο μία φορά τα εξής τρία βήματα:

  • Εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά)
  • Καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας
  • Αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων

Τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν από την επιβίβαση.

Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα.

Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τιμές και έλεγχος

Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών. Παραμένουν ενεργά καθ’όλη την ονομαστική διάρκειά τους.

Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες θα επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή «TfA tickets» και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».