17 Δεκέμβριος 2014, 19:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 19:55

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής στο πλευρό της Ντόροθι Κινγκ

  • Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής στο πλευρό της Ντόροθι Κινγκ

Στο πλευρό της Αμερικανίδας αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ, που έχει μπει στο στόχαστρο των Σκοπιανών με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τάσσεται η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής.

Με ανακοίνωσή του ο ελληνοαμερικανικός φορέας χαρακτηρίζει «ανήθικες και απαράδεκτες τις φραστικές επιθέσεις και τις απειλές που δέχεται μέσω διαδικτύου» η Ντόροθι Κινγκ, ενώ ο πρόεδρος του, Δημήτρης Χατζής δήλωσε ότι η επίθεση δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Εξάλλου όπως σημειώνει «ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των Σκοπίων, στερούμενος κάθε επιστημονικής σοβαρότητας συχνά καταφεύγει σε χυδαιότητες και απειλές».

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, σύμφωνα με τον Δημήτρη Χατζή θα αναλάβει σύντομα «νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με μεγάλους ομογενειακούς οργανισμούς, για να αντικρούσει την σκοπιανή προπαγάνδα», αν και όπως είπε οι Σκοπιανοί δεν έχουν καταφέρει «να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια στη συνείδηση της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας παρά την πολύχρονη, συστηματική και μεθοδευμένη προπαγάνδα τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ